четвер, 13 липня 2017 р.

#РАНОК #РОСА #РАДІСТЬ ЗЦІЛЕННЯ





Хто з нас не прокидався рано-вранці, коли навколишній світ сяяв ніби діамантами? Ранкова роса утворюється з випарів, що йдуть від землі, і конденсується на траві, деревах, каменях, дахах будинків… Крапельки роси вбирають в себе мінеральні солі із землі, пилок з квітів, екстракти різних рослин, зокрема тих, які мають лікувальні  властивості.

Найсильніші цілющі властивості має роса, що випадає з 3 по 16 липня, коли земля пашить родючістю, а рослини знаходяться в самому соку. Щоправда, лікуватися росами можна протягом усього літа. Збирати її треба на зорі, просочуючи нею полотняну тканину і вичавлюючи в глиняний глечик. Потім робити компреси і примочки на хворі місця, вмиватися і обтиратися росою.

Роса, зібрана на молодика, найкраще підходить для зміцнення, зрощування кісток, зняття запалень суглобів. На зростаючому місяці - для зцілення хвороб внутрішніх органів. На повний місяць - для усунення головного болю, зниження артеріального тиску, поліпшення зору. На спадаючому місяці – з косметичною метою (лікування висипань, освітлення пігментних плям, розгладження зморшок, зміцнення волосся).

Ходити босоніж по росі – відмінний спосіб загартувати організм, підтримати імунітет, наповнитися енергією та покращити настрій. Для того, щоб маленькі діточки менше хворіли і рідше вередували, їх здавна обтирали тканиною, зволоженою у росі.

Досить важливо у наш час, що цей метод зцілення не потребує матеріальних витрат.

Використано:

Никодимова Е. Целебная роса / Е.Никодимова // 1000 секретов. - 2015. - Авг.(№16). - С.15.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Національне свято єдності

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила   про Незалежність України. Відтоді український народ...