вівторок, 11 липня 2017 р.

КОНДИЦІОНЕР ДЛЯ ПРАННЯ ВЛАСНОРУЧ




КОРИСНА ПОРАДА ДЛЯ МОЛОДИХ ГАЗДИНЬ


Вчені виявили дві сполуки в засобах для прибирання оселі і предметах особистої гігієни, які провокуюють вроджені дефекти. Це експериментально доведено. Увагу експертів привернули четвертинні амонієві сполуки. Вони мають антимікробні і антистатичні властивості. Саме тому їх часто додають у дезінфікуючі засоби, пральні порошки і кондиціонери для білизни. Вони також використовуюються в якості консервантів в засобах особистої гігієни, таких як шампуні, кондиціонери для волосся, і в очних краплях.

В рамках проведеного експерименту вчені перевіряли ефект алкілдиметилбензиламоній хлориду і дідецілдіметіламмоній хлориду. Самицям і самцям щурів ці сполуки додавали у їжу. Також вчені обробляли кімнату засобами, у складі яких були згадані вище сполуки (як це зазвичай  відбувається під час прибирання) і запускали туди гризунів. Виявилося, що другий спосіб впливу навіть більше підвищував ризик вроджених дефектів.

Дефекти у потомства гризунів, такі як дефекти нервової трубки, за яких виникали  порушення головного і спинного мозку плоду, вчені виявили на 10-й і 18-й день вагітності. Відхилення були зафіксовані навіть тоді, коли впливу сполук зазнавав тільки один з батьків.

Очевидно, що безпечними для людини і довкілля можуть були тільки побутові засоби без додавання хімікатів.

Тож, пропонуємо виготовити  екологічно безпечний побутовий засіб власноруч.  

Всім відомо, що використання кондиціонера для прання робить білизну м'якшою. Але для багатьох, цей засіб не по кишені, та й запахи хімічних ароматизаторів не всі переносять.

Спосіб приготування кондиціонера для прання: 

До складу засобу входять: 1 склянка питної соди, 1 і 1/4 склянки теплої води, 8 склянок столового оцет (9%) і 1/3 чайної ложки будь-якого ефірна олія. Спочатку потрібно змішати оцет і воду, а потім обережно додавати соду, обережно помішуючи, бо суміш буде пузиритися. Треба дочекатися кінця реакції і перелити суміш в ємкість, що закривається,   додавши ефірну олію.


Для одного полоскання досить 1/2 склянки кондиціонера (перед застосуванням ємкість потрібно струшувати).



Пам'ятайте, що використовуючи у побуті засоби без додавання хімікатів, ви зберігаєте навколишнє середовище!

2 коментарі:

Національне свято єдності

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила   про Незалежність України. Відтоді український народ...