понеділок, 24 вересня 2018 р.

ЧОМУ ВАРТО ОБИРАТИ ЧИТАННЯ?



ЧОМУ ВАРТО ОБИРАТИ ЧИТАННЯ? 

Використовуєте свою фантазію. Читаючи книгу, ви фантазуєте, доповнюєте картину, описану автором. Таким чином ви розвиваєте свою уяву.


Розумієте, що книги краще, ніж кіно. При читанні ви використовуєте свою уяву, щоб створити в голові повну картинку. Ви робите її такою, як вам подобається. Щоден голлівудський режисер не розповість вам історію краще, ніж ваша уява.


Дізнаєтеся більше про людей. Добра книга розкриває характери героїв, дає вам зрозуміти, як ті чи інші люди поводяться  у різноманітних ситуаціях.

Набути нових навичок. Завдяки використанню науково-популярної літератури будь-якої тематики, ви зможете отримати найрізноманітніші навички: від програмування до кулінарної майстерності.

Стаєте розумнішими. Кожна книга, яку ви прочитали, дає вам нові знання. Таким чином, читаючи, ви неминуче з кожним днем стаєте розумнішими.

Навчитися формувати альтернативні думки щодо прочитаного. Читаючи різні книги на одну і ту ж тему, чи книги, ідея яких відрізняється  від  вашої думки, ви розвиваєте в собі здатність бачити речі з різних точок зору.



Піддаєте  сумніву свої переконання. Час від часу ви будете стикатися з ідеями, які кидають виклик тому, у що ви вірите. Це дає вам можливість ще раз переконатися в правильності ваших поглядів або визнати їх непривильними і відмовитися від них.

Розширяєте кругозір. Читаючи книги різної тематики, ви стаєте більш різносторонньою людиною.




Ста цікавим співрозмовником. Читання різноманітної літератури робить вас ерудованим співрозмовником, здатним підтримати розмову на будь-яку тему.


Скористатися чужим досвідом. Автори книг часто оповідають про власний життєвий досвід. У вас є можливість вивчити його і використати на практиці, не набивши гулі від власних помилок.




Підвищити ступінь поінформованості. Дізнавайтеся, що відбувається в світі навколо вас, адже завжди нові знання і відкриття обов’язково приносять користь.

Жити більш усвідомлено. З допомогою читання до вас прийде розуміння життя. Ви зможете осмислено вирішити, яке життя ви хочете прожити.    


Заповнити дозвілля в дорозі. Якщо вам часто доводиться пересуватися поїздами, автобусами або на метро, читання допоможе вам змістовно  і з користю провести час в дорозі.


Завоювати довіру. Оскільки, читаючи, ви багато думаєте і стаєте все розумнішою і розумнішою людиною, ваша впевненість в собі росте, ви починаєте більше довіряти самим собі.

Пережити пригоди інших людей, уявивши себе підкорювачем гори Еверест або кошовим Іваном Сірком. Випробуйте на собі почуття людей, які здійснили ці подвиги, читаючи про них.


Стати більш продуктивними. Прочитайте книги з управління часом і продуктивністю, щоб поліпшити свої навички в цих галузях.

Надихнутися. Дізнайтеся про проблеми, які довелося подолати іншим людям, це надихне вас. Ви будете прагнути до більшого і кращого.

Позбутися негативних звичок. Використовуйте читання, як заміну вашим негативним звичкам. Замість того, щоб займатися марними справами, читайте книжки


Розслабитися. Використовуйте читання як спосіб розслабитися, відпустити всі ваші проблеми і перезарядитися.

Підготуватися до сну. Читання перед сном не тільки допоможе розслабитися, але і дасть можливість дізнатися щось нове.


Подолати труднощі. Якщо, ви переживаєте важкі часи, дізнайтеся з книг про людей, які потрапляли в подібні ситуації, дізнайтеся звідки вони брали сили не здаватися і йти далі.

Вирішити свої проблеми. Знайдіть в книгах вирішення ваших проблем. Книги можуть допомогти вам знайти вихід в самих різних ситуаціях: від розплати з боргами до подолання сором'язливості.
    
Запобігти появі нових проблем. Читаючи, ви вчитеся, набираєтеся досвіду і стаєте більш передбачливими.

Відчувати себе щасливішим. Знання, отримані за допомогою читання, зможуть значно поліпшити ваше життя. Також ви можете прочитати літературу на тему, як стати більш щасливими.

Використовувати технології. Дізнайтеся, як отримати більше за допомогою комп'ютера, телефона чи будь-якої іншої техніки. Дізнатися про технічні новинки, здатні поліпшити ваше життя, ви можете з книг, періодичних видань, компютерних мереж.

Поліпшити вашу мову. Хороші автори позитивно впливають на грамотность вашої мови, регулярне читання поліпшить вашу здатність висловлювати свої думки.


Побувати у тих місцях, які ніколи не відвідували. За допомогою книг ви зможете дізнатися про різні культури і побувати в тих місцях, в яких наяву не можете дозволити собі подорожувати.




Дізнатися про минуле - час, у якому ніколи не жили. В нагоді стануть історичні книги.   

Познайомитися з людьми, яких ніколи не зустрічали. Читайте біографії, вони познайомлять вас із самими успішними, вагомими людьми, які проживали чи проживають  на нашій планеті.



Розширити ваш словниковий запас. Ви будете стикатися з новими для вас слова, значення яких ви зможете зрозуміти з контексту (або зі словника). Таким чином, з часом ваш словниковий запас розшириться.



Знайти відповіді на свої запитання. Якщо у вас є конкретне запитання, на яке ви хочете отримати відповідь, мета вашого читання чітко визначена. Залишається знайти книги, за допомогою яких ви досягнете своєї мети.


Отримати задоволення. Добре написаний роман може бути неймовірно приємним.

Надихнутися новими ідеями. Набуті знання, об'єднуючись з вже наявними, формують нові асоціації, здатні спонукати вас до нових  ідей.


Виділитися. Більшість людей припиняють читати, як тільки закінчують школу. Хочете виділитися - зробіть читання вашої довічної звичкою.


Підтримувати розумову активність. Коли ви читаєте, ваша розумова активність підвищується, чого не відбувається, коли ви, наприклад, дивитеся телевізор.


Поліпшити концентрацію і
зосередженість. Практика підвищення розумової активності під час читання підвищить вашу здатність концентруватися.


Тренувати розум. Думайте про читання, як про вправу для вашого розуму. Точно так само, як ви повинні підтримувати у формі ваше тіло, ви повинні підтримувати у формі ваш розум.


Вчитися де завгодно. Якщо книга постійно з вами, ви можете читати її в будь-якому місці і в будь-який час. Наприклад, коли ви чекаєте, ви можете з користю провести час очікування, почитавши і отримавши при цьому нові знання.


Стати більш творчими. Постійний приплив нових ідей з книг допоможе вам розвинути здатність створювати ваші власні ідеї.

Недорого розважитися. Деякі книги коштують дешевше, ніж квиток у кіно, але, на відміну від того ж кіно, вони будуть розважати вас набагато довше, ніж 2 години. Якщо ви підете в бібліотеку, ви зможете розважитися безкоштовно.

Менше дивитися телевізор. Використовуйте читання, як альтернативу телебаченню.



Навчатися у власному темпі. Ви можете вивчати матеріал повільно, можете швидко. Витратьте стільки часу, скільки вам потрібно, щоб дізнатися те, що ви хочете.


Робити менше помилок. Отримані знання допоможуть вам уникнути повторення ваших старих помилок і обгородять від вчинення нових.


Робити більше помилок. Читання спонукає вас спробувати більше нового. Більше нового - більше помилок, а більше помилок - більше досвіду. Кожна невдача - цінний урок для вас.


Попрощатися з нудьгою. Відтоді як читання стане вашою  звичкою, у вас завжди буде чим зайнятися.

Зняти напругу. Читання розслабляє, знімаючи таким чином стрес. Використовуйте це всякий раз, коли відчуєте, що ви перевантажені.


Заробити більше грошей. Дізнайтеся, як представляти велику цінність для інших і отримувати більше грошей взамін своїх послуг. Вивчіть принципи ефективного інвестування особистого капіталу.


Просунутися по кар'єрних сходах. Продовжуйте читати, щоб не відставати від поточних ділових тенденцій і бути в курсі перевірених часом принципів бізнесу.




Отримати кращу роботу. Книги допоможуть вам розвинути ваші навички та здібності. В результаті ви зможете стати більш цінним спеціалістом та знайти добре оплачувану роботу, яка вам цікава.


Отримати заохочення або підвищення. Поліпшивши за допомогою читання навички, з часом  
ви почнете пожинати плоди, тому що  станете більш цінним працівником.






2 коментарі:

Національне свято єдності

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила   про Незалежність України. Відтоді український народ...